Karolinerjoggen

Nationaldagen torsdagen 6 juni 2024
Löpning i klassisk Kroppefjällsterräng
Den 32:a tävlingen nu avgjord

En stor samling glada löpare fanns på plats på Kroppefjäll då Karolinerjoggen genomfördes torsdagen den 6 juni 2024.

Segrare i herrklassen H21 14 km med snabbaste tiden 55.45 blev Daniel Forsgren, OK Tisaren 3,5 minuter före tvåan Peter Olsson, Bengtsfors, 59.15. Tredjeplatsen togs av Axel Halvarsson, FK Göingarna, 1.02.44.

Damklassen vanns av Lilian Forsgren, OK Tisaren, på tiden 1.10.21 före tvåan Simone Bloom, Molkolms SK, 1.11.42. Trea blev Malin Elowson,IK Granit, på 1.14.22.

Många löpare valde motionsklasserna på 14 km och 4,5 km. På korta 4,5 km banan var Viggo Horner, Sisu Forshaga, snabbast på tiden 27.08 strax före tvåan Elin Borssen Nerio, Håfreströms IF, tid 27.21 och trean Niklas Linden, tid 27.45.
Alla barn gjorde en jättefin insats på den ca 1 km långa varvbanan. Bra jobbat alla!

Resultaten finns nu utlagda i alla klasser på hemsidan som en pdf-fil, se menyn.

Fler bilder finns på OK Kroppefjälls facebook-sidor.

Vädret var i år igen kanonbra och varmt, då de allra flesta löpare togs sig runt den vackra men ganska tuffa kuperade terrängbanan. Totalt ca 55 löpare sprang eller joggade 1 km, 4,5 km eller 14 km på de natursköna stigarna på Kroppefjäll.
En blandning av unga och äldre, elit och motionärer på startlinjen gjorde detta klassiska terränglopp extra trevligt.

Banan var som tidigare år lagd med både start och mål vid OK-stugan. Varvningen för 14 km-slingan gav publiken fina möjligheter att på nära håll heja på löparna då de passerade ut på det andra varvet.

Populär var också Minijoggen (barnjoggen) som samlade massor av duktiga barn för löpning på den 1 km långa rundan, antingen själva eller i sällskap med någon vuxen.

Stort tack till alla löpare och publik och vi hoppas att ni haft en riktigt trevlig dag hos oss.
Vi tackar också alla funktionärer, sponsorer, markägare och alla andra som hjälpt till och gjort arrangemanget möjligt.

Titta gärna in på vår Facebook-sida Karolinerjoggen för där finns många fler bilder och mer information.
Maila oss gärna frågor eller dina synpunkter på årets Karolinerjoggen, positiva eller negativa, så vi vet vad som vi lyckats bra med och vad vi bör förbättra till nästa år.
Epost: info@karolinerjoggen.se

Väldigt roligt att få anordna denna tävling och vi hoppas att få se er allihop här igen på nästa års Karolinerjoggen!